Finanţare nerambursabilă pentru promovarea examenelor naţionale

februarie 2nd, 2014 | by mirceaX6
Finanţare nerambursabilă pentru promovarea examenelor naţionale
Vrancea
0

Inspectoratul Şcolar Judeţean va implementa două proiecte cu finanţare europeană pentru pregătirea elevilor în vederea promovării examenelor naţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a caştigat asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de aproape 10.000.000 lei pentru două proiecte pe care le-a realizat şi care se doresc a veni în sprijinul elevilor care susţin examenele de evaluare naţională şi bacalaureat. “Evaluarea naţională: Inovaţie pentru formarea competenţelor-cheie” şi “Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competenţelor cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat” sunt titlurile celor două proiecte care au fost admise pe lista POSDRU aprobată după evaluarea din faza B pe CPP 153. Cele două proiecte se află pe poziţiile 13 şi 8 din 25 de proiecte aprobate, însumand 77,5 respectiv 79,5 puncte. Sumele pe care le va primi IŞJ Vrancea pentru fiecare proiect sunt 4.886.173,27lei pentru “Evaluarea naţională: Inovaţie pentru formarea competenţelor-cheie” şi 4.885.572,52 lei pentru proiectul “Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competenţelor cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat”. Anunţul a fost postat pe site-ul www.fseromania.ro pe 30 ianuarie. În zilele următoare IŞJ va primi scrisoare de informare din partea autorităţii de management şi va trebui să aştepte pană pe 7 februarie, zi în care se pot depune contestaţii. După această dată reprezentanţii IŞJ vor semna contractul de finanţare, urmand ca cele două proiecte să fie puse în aplicare pe o perioadă de 18 luni, aşa cum au fost gandite. Deocamdată reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu au dorit să ofere detalii despre cele două proiecte, aşteptand să semneze întai contractele.

Luna aceasta încep simulările examenelor naţionale

Luna aceasta elevii clasei a VIII-a vor simula evaluarea naţională, iar în martie liceenii vor simula examenul de bacalaureat, la care vor participa în premieră şi elevii de a XI-a. Elevii vor fi evaluaţi, potrivit ministrului Remus Pricopie, din materia parcursă pană în momentul susţinerii testului. Elevii de-a XI-a vor susţine doar două probe: limba romană şi matematică sau istorie. Rezultatele elevilor la simularea evaluării naţionale şi a bacalaureatului nu vor fi trecute în catalog. Aceste simulări, potrivit oficialilor MEN, au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale. Rezultatele vor fi discutate în şedinţele cu părinţii, la nivelul clasei şi al fiecărei unităţi de învăţămant în parte, iar pe baza lor şcolile vor realize, acolo unde se cere, programe de remediere. (M. VLĂDESCU)

Calendarul simulării evaluării naţionale destinată elevilor clasei a VIII-a:

18 februarie  – limba şi literatura romană
19 februarie – limba şi literatura maternă
20 februarie – mathematică. Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru clasele a XI-a şi XII-a:

3 martie – limba şi literatura romană
4 martie – limba şi literatura maternă
5 martie – proba obligatorie a profilului
7 martie – numai pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate pe 14 martie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *