‪#‎CuleseDinCartier‬ prezintă Argatu’ Vol. III

#CulesedinCartier prezintă Argatu’: Volumul III – un catalog de piese în care folclorul este mult mai bine fixat în sunet.

“Albumul diferă de primele două, în special prin maturitatea pe care o transmite și apoi prin evoluția sunetului și claritatea acestora, dusă la un alt nivel. Volumul III reprezintă un apogeu pe care l-am atins în materie de producție muzicală: mai multe genuri și combinații foarte multe între ritmuri: pe lângă hip hop, glitch, electronic dub, drum and bass, veți găsi rock, breakbeat sau dancehall” – Argatu’

Toate piesele poartă semnătura lui Argatu’. Piesele conțin atât sample-uri de folclor cât și sunete originale înregistrate în studio. Veți descoperi inclusiv sunete calde de caval, fluier, țambal, cimpoi și multe altele.

Proaspătul album oferă ascultătorilor o origine și o rădăcină mult mai bine înfiptă în pământul românesc, un underground folclor mai puternic.

Piesa de rezistență a acestui album este, în viziunea lui Argatu’ – “Asta-i hora-n Fălticeni”

“Este o piesă care nu te lasă să stai jos, fie că ești moldovean, dobrogean, ardelean, bănățean, muntean ori olteanArgatu’

“Masca ce apare pe coperta albumului este făcută de Nicu Duta ca și concept, apoi, executată de Vasile Nacu și editată de Mihai Gheorghe, cel care a mai făcut sculptura microfonului de piatră pentru albumul Underground folclor. A trebuit să venim cu ceva original, așa că am făcut masca “în carne și oase” – Bean, Culese din Cartier.

Argatu’, un proiect marca “Culese din cartier”, creează muzică încă de la 17 ani. Este student la UMF Iași, are 22 de ani și reprezintă cu cinste orașul Fălticeni (județul Suceava). Fiecare album încearcă să aducă un element inovativ, o mică schimbare. De la album la album, calitatea soundului și tehnicile de producție s-au maturizat.

Puteti downloada gratuit toată discografia Argatu’ de pe www.subcarpati.com