Blaj aLive Festival 2015 găzduiește trei comunități muzicale

Alături de Manu Chao, Matisyahu, Sunrise Avenue, Guess Who, DJ ai label-ului Kompakt și frumoase proiecte muzicale locale și internaționale, la Blaj aLive aventura începe în forță, pe 5 iunie, cu cinci scene, Freedom Stage și Electronica deja consacrate la festival, precum și trei noi dintre cele mai puternice comunități de susținere a evenimentelor culturale din Transilvania: Jazz in The Park din Cluj, Astronaut Kru din Deva și AudioFort din Alba-Iulia. Bineînțeles, la Blaj aLive, Red Bull va organiza un cort de muzică pe timp de zi.

Conceptul Jazz in the Park s-a nascut în New York-ul anilor ’80 cu ideea de a aduce muzica bună în Central Park, astfel încât să fie ușor accesibilă tuturor și a cucerit rapid și marile orașe europene. În 2013 a fost importat pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca. Evenimentul principal va avea loc în Cluj-Napoca, la sfârșitul lunii iunie, unde vor fi așezate scene mici, variate, ringuri de dans, târguri vintage și o scenă centrală mare pentru concertele de seara.

La Blaj aLive, Jazz in the Park va promova o atmosferă jazz, concerte și audiții. Ori Alboher este primul artist confirmat pe scena Jazz, un artist ultra sensibil care abordează zona folk, neo-soul, house și trip hop printr-o muzică ambientală plină de culoare, imprimată cu mare atenție pe albumul Unwind, disponibil pe Bandcamp.

De aproape 8 ani, Astronaut Kru Sound System, activează în underground-ul muzicii electronice din România. Sistemul de sunet astronaut este susținut de motoare pregătite și setate pentru calatorii intergalactice, printre ritmuri electronice, d’n’b, breaks, dubstep alături de techno, electro, idm și alte genuri, toate cu voie bună și vibrație pozitivă. Echipajul astronaut îi are ca și conducători de navă spațială pe Burner Greene, Kukilla și Mofo.

Audio Fort este o comunitate de DJ și producători locali care pun bazele scenei de clubbing din Alba Iulia. “Scena de la Blaj aLive e prielnică pentru dezvoltare, promovare și va aduce un plus festivalului pe care cu toții vor să îl susțină. “Vom încerca să fim prezenți la Blaj împreună cu Framm’s, un mic bar din Alba Iulia care a acceptat să susțină mișcarea Audio Fort la Blaj aLive.” – Octave aka ORKA, membru fondator AudioMutz și Audio Fort. Alături de Octave, la butoanele Audio Fort-ului îi vom asculta și pe Kito, Turturu, B.S.B., Andrew Peter, Akadela, Cris, oweN, Badea Funk și alți invitați speciali ai comunității.

Festivalul de pe Câmpia Libertății se va deschide vineri, ora 12:00 și se va încheia duminică dimineața, la ora 05:00. Locația oficială pentru after hours va fi Club M din Blaj. Accesul în Camping-ul Blaj aLive va fi permis începând de joi, 4 iunie, ora 14:00 și va rămâne deschis până duminică la ora 14:00.

Biletele sunt disponibile în rețelele Orange, Cărturești, Germanos, Diverta, Eventim, Myticket și pe blajalive.ro.

Related Posts