Doi artiști români, prezenți pe cea mai recentă compilație Buddha Bar

Artiștii români Mihai Toma și Hot Casandra se regăsesc pe ultima compilație Buddha Bar – XVII, scoasă pe piață în luna Mai a acestui an.

Mihai Toma este prezent cu piesa ”Ena” feat. Irene, fiind a doua piesă care apare pe compilația Buddha Bar.

Muzica lui Mihai Toma îmbină sunete electronice, ritmuri în stil Chill-Out sau Up-Tempo, percuții tribale și teme etno-folclorice cu puternice influențe românești și din alte părți ale lumii.

S-a născut pe 30 decembrie 1980. Dupp ce a trăit în Norvegia timp de câțiva ani, el a descoperit o legătură specială cu țara sa natală, care l-a inspirat să scrie un întreg album de muzică electronică cu influenţe de muzică populară românească, intitulat Flutaka. Tot Flutaka este și numele primei sale piese care a apărut pe compilația Buddha Bar XV, în urmă cu 2 ani.

Mihai Toma compune de la 16 ani. Un mare fan al lui Vangelis, a fost atras de muzica electonică. Totodată, cântă și la fluiere tradiţionale, chitară, keyboards și la alte diverse instrumente de percuţie. A scris și a produs un soundtrack chill out, intitulat Soft Touch, album realizat împreună cu un cvartet de coarde – Passione.

Cea de-a doua piesă Made In Ro de pe Buddha Bar XVII este compusă de Hot Casandra – Operatic Female Having A Crack.

Hot Casandra este numele de scenă al compozitorului, bateristului și producatorului bucureștean Paul Ballo. Paul s-a născut pe 10 august 1988 și s-a apucat de muzică la o vârstă fragedă, sub bagheta mamei sale Bianca Ionescu, o cunoscută interpretă de operetă românească, cunoscută la nivel internațional. A fost toboșar pentru trupele Go to Berlin, The Amsterdams și Kumm, alegând apoi să se concentreze pe propriul său sound.

Anul 2013 a fost un an aglomerat pentru trupa Hot Casandra, care s-a mutat la Londra, unde a cântat în cluburile de top. Nu de multă vreme, Paul s-a reîntors în România, unde continuă să cânte tot sub numele de scenă Hot Casandra.

Sursa – urban.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *