Scorpions au renunţat la planul de a se retrage din activitate

Trupa Scorpions a renunţat la planul de a se retrage din activitate, a dezvăluit chitaristul Matthias Jobs, potrivit căruia membrii formaţiei germane se distrează mult prea bine în timpul concertelor şi turneelor pentru a pune capăt carierei grupului.

Rockerii germani au anunţat în urmă cu doi ani că turneul lor de atunci urma să fie şi ultimul din carieră, însă ei au renunţat la această idee, deoarece au remarcat că se bucură în continuare de o popularitate uriaşă, informează contactmusic.com.

Într-un interviu acordat pentru Rock Pit, chitaristul Matthias Jobs a spus: “Ne-am dat seama că ne distrăm prea bine pentru a ne retrage acum. Vrem totuşi să încetinim puţin ritmul şi nu vom mai susţine atât de multe concerte într-un an. Am decis să încetinim puţin ritmul. Dar, după ce am susţinut şi ultimul concert din turneul nostru mondial, cu puţin timp înainte de Crăciun, am primit la sfârşitul lui ianuarie 2013 oferta unui concert MTV Unplugged şi nu am putut să o refuzăm”.

“Ne-am spus: ‘Ei bine, e minunat. Asta e o provocare nouă şi minunată. Nu am mai făcut aşa ceva în cariera noastră îndelungată, aşa că hai să o facem acum’. Şi, în acelaşi timp, înainte de acel concert, casa noastră de discuri ne-a pus pe masă două contracte noi. Cred că ar fi fost neobişnuit ca o trupă să spună în acel moment: ‘Ştiţi, noi vrem să ne retragem’”, a adăugat rockerul german.

Trupa Scorpions va lansa un nou album de studio – al 20-lea din carieră – pe 20 februarie. Albumul va fi promovat printr-un nou turneu mondial. “Avem peste 6 milioane de fani pe Facebook, iar studiile au arătat că 80% dintre fanii noştri au vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. Pentru o trupă care marchează în acest an a 50-a aniversare este ceva uimitor. Ne dă energie. Ne distrăm atât de bine. Aşadar, ne-am spus: ‘Hai să o mai facem o dată!’”, a spus Matthias Jobs.