Ce l-a inspirat pe Eminem atunci cand si-a compus piesele. Adevarata poveste din spatele celor mai tari hituri ale artistilor

Adevarata poveste a unei piese bune se scrie inainte ca aceasta sa ajunga la radio, TV sau in fruntea clasamentelor muzicale.

Te-ai intrebat vreodata de unde isi iau artistii inspiratia atunci cand isi compun piesele? Cine ii determina sa puna pe hartie o multime de cuvinte, care capata apoi un sens si se transforma intr-o piesa pe care ajungem sa o ascultam iar si iar?

Eminem si piesa “Stan”

Pe 4 decembrie 2000, fanii lui Eminem aveau sansa de a asculta o piesa care i-a impresionat prin profunzimea versurilor si, mai tarziu, printr-un videoclip ce a facut istorie.

Piesa “Stan”, extrasa de pe discul “The Marshall Mathers LP”, a ajuns pe locul 1 al topurilor din Marea Britanie si Australia, fanii din intreaga lume ascultand-o la nesfarsit.

Versurile melodiei au fost inspirate de o experienta tragica din viata lui Eminem. Rapperul din Detroit a scris piesa in amintirea unchiului sau Ronnie Nelson, care s-a sinucis in anul 1992. Ronnie Nelson si-a pus capat zilelor dupa ce a fost respins de o fata pe care o iubea. De aici si motivul pentru care versurile lui Eminem sunt atat de agresive atunci cand fac referire la femei.

Prietenia stransa dintre Eminem si Ronnie, care era de aceeasi varsta cu artistul, l-a determinat pe acesta sa ii dedice melodia “Stan”. Se pare ca Ronnie a fost cel care l-a introdus pe Eminem in lumea rap-ului, atunci cand cei doi aveau doar 11 ani.

Taylor Swift si numeroasele ei piese inspirate de iubirile sale esuate

Taylor Swift este deja celebra pentru faptul ca a scris o multime de piese despre fostele sale relatii.

De exemplu, Swift a compus melodia “Tim McGraw” atunci cand Brandon Borello a pus capat relatiei cu artista deoarece a fost nevoit sa meaga la facultate.

Taylor a scris si cateva melodii despre Joe Jonas, pe care l-a considerat lipsit de maniere atunci cand acesta i-a apus “adio” prin intermediul telefonului. Unele dintre cantece scrise despre el sunt “Forever & Always” si “Last Kiss”.

Actorul Jake Gyllenhaal “s-a bucurat” si el de o serie de melodii a caror sursa de inspiratie a devenit fara voia sa. Tabloidele au scris ca actorul ar fi investit o suma considerabila de bani in relatia cu Taylor Swift. Printre arogantele de la acea vreme se numara si o intalnire la care cantareata a ajuns cu un avion privat, inchiriat de Jake contra sumei de 160 000 de dolari.

Prin urmare, Gyllenhaal merita un tratament mai special decat cel oferit de Taylor anteriorilor iubiti. De aceea, cantareata a scris nici mai mult nici mai putin de patru piese despre el: “We Are Never Ever Getting Back Together”, “State of Grace”, “All Too Well”, “Girl at Home”.

Nirvana si piesa “Smells Like Teen Spirit”

Piesa “Smells Like Teen Spirit” a celor de la Nirvana  a inspirat milioane de oameni din intreaga lume si a devenit pentru cei mai rebeli dintre ei un imn in toata regula.

Cu un succes rasunator si garantia ca va fi ascultata si de generatiile viitoare, piesa trupei Nirvana are o poveste cat se poate de amuzanta.

Kathleen Hanna, solista trupei Bikini Kill, a scris, dupa o petrecere pana in zori, pe unul dintre peretii dormitorului sau urmatorul mesaj: “Kurt Smells Like Teen Spirit”. Desi suna ca un mesaj inspirational, Hanna a marturisit ca ea a facut referire strict la mirosul deodorantului “Teen Spirit”, fara nicio aluzie la atitudini rebele sau alte lucruri de acest gen.

La sase luni de la aceasta intamplare, Cobain i-a telefonat Hannei si i-a cerut permisiunea de a folosi aceste cuvinte intr-o melodie. Solistul de la Nirvana a crezut ca artista i-a facut un compliment, considerandu-l o adevarata sursa de inspiratie pentru tanara generatie.

Indiferent de modul in care au stat lucrurile cu adevarat, piesa “Smells Like Teen Spirit” a facut istorie!

Sursa -mtv.ro

Related Posts