Încep înscrierile pentru Eurovision 2015!

Luni, 26 februarie, încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2015. Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a Eurovision 2015 o pot face până pe 8 februarie.

Piesele pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanților nr. 191, sector 1, București), pe suport CD, cu mențiunea “Pentru Selecția Națională Eurovision 2015”, înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro.

Producătorii Selecției Naționale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc și Bogdan Ghitulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, șefa delegației României la Viena.

Calendarul pentru desfasurarea selectiei:

26 ianuarie – 08 februarie: înscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision@tvr.ro;

9, 10, 11 februarie: preselecții – piesele vor fi audiate de juriu;

12 februarie: anunțarea, printr-o conferință de presă, a celor 12 piese care vor intra în concurs;

Câștigătorul finalei Eurovision România va fi ales pe 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română. Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 și 21 mai, iar finala pe 23 mai. Mai multe detalii, precum și Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în anul 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat de-a lungul anilor pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membra a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Circota și interpretată de Mihai Traistariu.

Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa “Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

 

Related Posts