Max Martin – omul din spatele pieselor de succes

Nu mulți au auzit de el și nu multe persoane l-ar recunoaște daca l-ar vedea pe stradă. Dar cu siguranta au auzit in ultimii 20 de ani piese care îi aparțin.

The Backstreet Boys, Britney Spears, N’Sync, Kelly Clarkson, Taylor Swift, Ace Of Base, Katy Perry, Celine Dion, Bon Jovi, Adam Lambert, Carrie Underwood, Pink, Justin Bieber… toți au colaborat cu geniul muzical din Suedia, Max Martin. Numele său adevarat este Martin Karl Sandberg. Nu este un rockstar, nu este manager de succes, dar dacă ar fi fost un personaj dintre cele menționate anterior, nu am putea explica de ce trupa sa “It’s Alive” are mai puțin de 1000 de vizualizari pe YouTube. În schimb el este creierul, urechile și talentul din spatele fiecarui hit pop care a ieșit pe piață în ultimii 20 de ani.

Poate ca Max nu a devenit faimos cu trupa sa, dar a invățat două lucruri foarte importante din aceasta experiență:

1. Când trupa a înregistrat primul și singurul lor album, ei au angajat un producator pe nume Denniz PoP. El a fost cel care i-a sugerat să își schimbe numele în Max Martin.

2. În timpul înregistrărilor, Max a “furat” și a invatat toate trick-urile producției de la Denniz.

Ceea ce este cu adevărat remarcabil cu privire la cariera lui Max Martin este consecventța cu care a generat piesele care și-au făcut drum către urechile a milioane de oameni din întreaga lume.

Din 1999, Max a scris și co-scris peste 50 de piese care au fost în top ten și 16 care au atins prima poziție în Billboard. Nu se poate descrie în cuvinte succesul lui și nici nu se poate compara cu cineva. Max Martin este un Michael Jordan, Wayne Gretzky, Roger Federer, Muhammad Ali, Michael Phelps sau un Usain Bolt al muzicii.

A vândut peste 135 de milioane de single-uri în toată lumea.

Iata o lista a câtorva dintre piesele de succes pe care Max Martin le-a scris și produs:

Katy Perry: “I Kissed a Girl”, “Teenage Dream”, “California Gurls”, “Roar”, “Dark Horse”

Britney Spears: “Oops!… I Did It Again”, “Stronger”, “…Baby One More Time”, “Till The World Ends”

Backstreet Boys: “Quit Playing Games With My Heart”, “I Want It That Way”, “Larger Than Life”, “As Long As You Love Me”, “Shape of my Heart”

Kelly Clarkson: “Since You’ve Been Gone”, “My Life Would Suck Without You”

N’Sync: “Tearin’ Up My Heart”, “It’s Gonna Be Me”, “I Want You Back”

Taylor Swift: “We Are Never Ever Getting Back Together”, “I Knew You Were Trouble”, “22”

Sursa – bestmusic.ro

Related Posts