Norvegia este prima țară care renunță la radiourile FM din 2017

Norvegia va deveni prima țară din lume care va renunța începând din 2017 la radiourile FM, în cadrul unui proces care vizează finalizarea tranziției către radioul digital. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de Ministerul Culturii din Norvegia.

Potrivit site-ului Radio.no, standardul Digital Audio Bradcasting (DAB) va oferi ascultătorilor norvegieni un conținut radiofonic mult mai diversificat. În prezent, stabnardul DAB este utilizat deja de 22 de posturi naționale din Norvegia, în condițiile în care standardul FM este folosit doar de cinci posturi naționale.

TNS Gallup a reazlizat un studiu care a arată că 56% dintre norvegieni ascultă în fiecare zi programe emise de posturi de radio digitale.

Alte țări din Europa și Asia de Sud-Est se află în plin proces de tranziție către implementarea standardului DAB, Norvegia fiind prima țară care va renunța la standardul FM.

În 2012, Pew Research Center a realizat un studiu care a dezvăluit o realitate care arată ca zilele FM-ului sunt numărate. Deși peste 90% dintre americani încă ascultă posturile de radio AM și FM, tot mai multe persoane aleg să renunțe la radioul analog în fiecare an, în favoarea postuilor de radio care transmit online. Radioul digital reprezintă o îmbunătățire extraordinară de la introducerea stardadului FM pentru radiodifuziune, în urmă cu 50 de ani. Principalele trei tipuri de transmisiuni digitale folosite în prezent sunt DAB, HD Radio și DRM.

Sursa:Mediafax

Related Posts