Lovitura dura pentru Rihanna. Un videoclip de 49.000.000 vizualizari ar putea fi interzis in intreaga lume

Videoclipul piesei “S&M”, a cantaretei Rihanna, care are aproximativ 49 de milioane de vizualizari pe platforma online YouTube, ar putea fi interzis.

Rihanna risca sa ii fie interzis videoclipul “S&M” deoarece ar incalca drepturile de autor, un fotograf german sustinand ca unele scene in care apare artista sunt copiate din fotografiile sale.

Philipp Paulus, un fotograf german in varsta de 22 de ani, sustine ca anumite scene din videoclip au la baza felul in care au fost realizate fotografiile din seria “Paperworld”, care ii apartine, informeaza dailymail.co.uk.

Una dintre fotografiile lui Paulus o infatiseaza pe o femeie imbracata in rochie rosie, prinsa de un perete intr-un ambalaj de plastic sustinut de benzi negre in forma literei X.

In videoclipul Rihannei, produs de casa ei de discuri, Universal Music, cantareata apare intr-o imagine asemanatoare.

Este socant ca o companie ca Universal Music, care isi bazeaza cifra de afaceri pe proprietatea intelectuala, copiaza proprietatea intelectuala fara autorizatie si fara respect“, a spus Paulus, care se lupta pentru cazul sau intr-un tribunal din Stuttgart, Germania.

Avocatul lui Paulus, specialistul in drepturi de autor Philip Jakober, a precizat ca Universal Music Group a recunoscut, cu ceva timp in urma, ca exista anumite asemanari, dar nu a prezentat nicio oferta pertinenta pentru a rezolva problema, astfel incat acest caz a ajuns in instanta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2011, Paulus a inceput actiunea legala, la putin timp dupa ce un alt fotograf a acuzat-o pe Rihanna ca i-a furat ideea pentru videoclipul “S&M”.

Cunoscutul fotograf american David LaChapelle sustinea, in documentele depuse la Curtea Federala din Manhattan, New York, ca anumite scene din videoclipul “S&M” erau “derivate direct si asemanatoare in mod substantial” cu opt dintre fotografiile sale.

Daca Paulus castiga acest caz, Universal Music s-ar putea confrunta, printre altele, cu interzicerea videoclipului nu doar pe YouTube, dar si pe posturile de televiziune din intreaga lume, informeaza Mediafax.

Sursa – mtv.ro

Related Posts