Marie Fredriksson, jumătatea feminină de la Roxette spune: “She’s STILL got the look!”

Marie Fredriksson, jumătatea feminină a trupei Roxette, este un adevărat exemplu de putere și voință, după ce a reușit să învingă o boală cumplită, fiind în continuare o prezență fermecătoare pe scenă, așa cum remarca presa internațională. “She’s still got the look” titrează publicația Daily Mail după concertul extraordinar susținut de Roxette în urma cu doar câteva zile în fața operei din Sydney, Australia. Publicul român va avea la rândul său ocazia să se convingă de acest lucru chiar în primavara aceastui an, când trupa va susține un concert live pe 17 mai, la Arenele Romane.

La aproape 30 de ani de la debutul muzical în formula Roxette, Marie Fredriksson continuă să-și surprindă și astăzi fanii cu același look care a facut-o celebră. Desculță, cu părul scurt și vopsit blond, Marie își păstrează feminitatea și dezinvoltura tinereții chiar și la 56 de ani. Aflată în prezent într-un turneu de promovare a unui material discografic aniversar, Marie a putut fi văzută așa cum nimeni nu s-ar fi așteptat: senină și plină de emoție. Nici zâmbetul, nici privirea și cu atât mai puțin vocea nu trădează încercările vieții cărora Marie le-a făcut față în ultimii cinsprezece ani. În 2002, solista a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. Operația de înlăturare s-a încheiat cu succes, însă perioada de recuperare a fost lungă și anevoioasă. Abia dupa 8 ani, Marie și-a făcut curaj să revină pe scenă alături de Per Gessle, în formula consacrată.

Roxette a reînceput turneele, precum și lucrarile pentru un nou album, artista recunoscând adesea că muzica și fanii au fost principalele lucruri care au ajutat-o să depășească acea perioadă. “Publicul este ca un medicament, iar energia pe care o primesc de la fani atunci când sunt pe scenă este cel mai bun lucru!”, declara solista în urmă cu câțiva ani într-un interviu acordat postului de televiziune CBS. De la revenirea pe scenă, trupa a mai lansat alte două albume, “Charm School” (2011) și “Travelling” (2012), plus un material de greatest hits ce marchează 3 decenii de muzica Roxette.

Turneele au fost însî cea mai mare surprizî pentru fanii duo-ului suedez. Pentru Marie și Per, ultimii ani au însemnat peste 150 de concerte și aproape 2 milioane de spectatori, într-un moment al carierei lor în care show-urile live păreau să nu își mai găsească locul.“Este un adevărat miracol faptul că Marie a supraviețuit și că este astăzi alături de noi. Nimeni nu se aștepta să poată reveni pe scenă, nici măcar medicii. Și cu toate astea cântăm împreună chiar și acum. Este pur și simplu fantastic!” mărturisea Per în același interviu. Deși firavă și ușor nesigură în mișcări, Marie “se tratează” pe scenă cu fiecare nou concert, recunoscând că se simte mult mai bine acum, după un turneu internațional, față de cum era înainte să pornească în această nouă călătorie.

Povestea Roxette a continuat și în 2014 cu un turneu aniversar ce se va prelungi și anul acesta. Recent, cei doi au încheiat o serie de concerte în Australia, unul dintre ele fiind susținut pe treptele operei din Sydney, în fața unui public de aproape 20.000 de spectatori. Nici presa internațională nu a putut să nu remarce bucuria celor doi artiști de a fi din nou pe scenă și energia show-ului care le-a readus fanilor câteva dintre cele mai iubite hituri Roxette, într-un moment istoric. Dacă în Australia anilor 2000, Roxette nu era un nume cu rezonanță comercială, concertul de săptămâna trecută nu a facut decât să dovedească faptul că muzica Roxette nu are bariere, rămânând o etapă esențială în istoria pop-ului internațional. Mai mult decât atât, membrii trupei au arătat că mai au multe de oferit publicului lor, Marie fiind un exemplu absolut pentru felul în care muzica rămâne un remediu chiar și în momente în care medicina nu face promisiuni.

Primăvara aceasta, publicul român se va putea bucura la rândul său de un concert memorabil marca Roxette. Evenimentul va avea loc pe 17 mai, la Arenele Romane din București, biletele putând fi achizitionate fie online, de pe www.Myticket.ro, fie din rețeaua magazinelor Diverta, la prețuri ce variază în funcție de distanța față de scenă: 145, 165, 195, 245, 265 sau 295 de lei.

Cei doi membri Roxette au și un mesaj pentru fanii din România:

Sursa – bestmusic.ro

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *