Top 10 cei mai în vogă artiști sub de 30 ani

Ca în fiecare an, cei de la Forbes realizează un top al celor mai tari artiști sub 30 de ani, în care iau în considerare realizările lor pe plan profesional, dar și câți bani au în cont. Lista pentru anul acesta îi include pe Ed Sheeran, Meghan Trainor sau Sam Smith.

În lista realizată de Taylor Hanson, unul dintre membrii trupei Hanson și managerul lui John Legend sau John Mayer, alături de șeful de la Universal, divizia de publishing, se regăsește și trupa de country Florida Georgia Line. Tyler Hubbard și Brian Kelley au ajuns departe în ultimii trei ani cu mixul lor de country, rock, electronic și pop. Primul lor single “Cruise” s-a vândut în 8 milioane de unități și a devenit cea mai descărcată piesă country din toate timpurile. În plus, au câștigat 24 de milioane de dolari, ajutați fiind și de remixul realizat alături de rapperul Nelly.

Florida Georgia Line

2. Afrojack e DJ-ul olandez care a început să mixeze în cluburi la 15 ani și de atunci și-a dat seama că asta vrea să facă mai departe în viață. El a produs super hitul “Give Me Everything” al lui Pitbull și Ne-Yo, iar de atunci a devenit omul la care artiștii apelează dacă vor un hit garantat. Inclusiv cea mai în vogă artistă româncă a momentului, Inna a colaborat cu acesta. Astfel, anul trecut a strâns în conturi 22 milioane de dolari, fiind pe locul 6 în topul celor mai bine plătiți DJ.

Afrojack

3. Iggy Azalea e una dintre cele mai controversate prezențe ale momentului, dar asta nu înseamnă că muzica ei nu se vinde. Hitul “Fancy”, care a stat timp de câteva săptămâni consecutive în vârful Hot 100, s-a vândut în 4 milioane de copii doar în S.U.A. și a bifat peste 400 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Iggy Azalea

4. Ed Sheeran a crescut din 2011 încoace, de la lansarea primului său album, + (Plus). Următorul album, x (Multiply), a ajuns direct pe locul întâi în topurile de specialitate din12 țări, iar pe Spotify este cel mai ascultat artist din 2014. Piese ca “Don’t”, “Sing” și acum “Thinking Out Loud, au devenit rapid favoritele publicului, ajungând în heavy rotation.

Ed Sheeran

5. Sam Smith are deja nominalizari la Premiile Grammy și a lansat doar un album. Best New Artist, Record of the Year, Song of the Year, Best Pop Solo Performance, Album of the Year și Best Pop Vocal Album sunt nominalizări importante și îi întrece pe mulți alți artiști. In the Lonely Hour a dat hituri ca “Stay With Me”, “Money On My Mind”, “Like I Can” și “I’m Not the Only One”.

Sam Smith

6. Meghan Trainor a apărut ca o furtună și a luat Hot 100 cu asalt, ajungând pe prima poziție cu hitul “All About That Bass”. Cântăreața știa de mică ce o așteaptă, pentru că la 13 ani deja le spunea părinților că va avea nevoie de un autocar pentru turnee, deoarece va deveni faimoasă. Nu s-a înșelat deloc, iar acum are deja două nominalizări la Gramy – Record of the Year și Song of the Year, în timp ce noul ei single, “Your Lips Are Movin‘”, începe să crească repede.

Meghan Trainor

7. 5 Seconds of Summer au ajuns din Australia să deschidă turneul celor de la One Direction, iar single-ul “She Looks So Perfect” a intrat rapid în toate playlisturile. Piesa a ajuns pe prima poziție în 11 țări, iar albumul care le poartă numele a mai dat și hiturile “Don’t Stop” și “Amnesia”.

5 Seconds of Summer

8. Mike Will Made It e numele pe care îl auzim rostit pe o mulțime de piese. A produs trackuri pentru 2 Chainz, Future, Gucci Mane, iar apoi a produs nu mai puțin de 8 piese pentru albumul “Bangerz” al lui Miley Cyrus. A vândut peste 8.4 milioane de single-uri în 2013, inclusiv piesele “Body Party” al lui Ciara si “Pour It Up” al Rihannei.

Mike Will Made It

9. Charli XCX a devenit cunoscută datorită colaborării cu Icona Pop, iar apoi am ascultat-o pe repeat alături de Iggy Azalea, piesa care are două nominalizări la Premiile Grammy. Hitul celor două cântărețe suedeze s-a vândut în peste 2 milioane de copii în S.U.A., însă a ajuns și singură în topuri, cu piesa “Boom Clap”, aflată pe coloana sonoră a filmului “The Fault in Our Stars”.

Charli XCX

10. Shellback e un nume pe care îl vedem foarte des pe producțiile care ajung în topuri. A fost întâi toboșar într-o trupă de metal, iar apoi a fost descoperit de Max Martin. Din 2008 încoace, suedezul a produs hituri pentru Ariana Grande, One Direction și Taylor Swift, care are nu mai puțin de nouă piese produse de el pentru 1989.

Shellback

Ce ziceți de aceste nume? Pe cine credeți că ar mai fi trebuit să includă Forbes în listă?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *