Top 10 piese străine ascultate în 2014

Cine a condus anul 2014 în muzică? Care au fost cele mai tari 10 piese străine pe care le-am fredonat și ascultat în ultimele 12 luni la radio sau pe internet? Hai sa vedem cum sună fiecare în parte:

 

1. Beyoncé feat. Jay Z – Drunk In Love

E piesa necâștigătoare în topuri și în vânzări, însă e cel mai ascultat track al anului în multe țări. A apărut în aceeași zi cu toate celelalte materiale de pe albumul vizual care îi poartă numele lui Beyonce și a reușit să transforme mahmureala într-un trend!

2. Sia – Chandelier

Într-o industrie muzicală dominată de fete frumoase, machiate și coafate care-și expun chipurile și corpurile prin videoclipuri și apariții TV, Sia a ales să fie “the black sheep” și să stea departe de tot mecanismul clasic. Și a câștigat, piesa Chandelier ne vorbește tot despre mahmureală și a devenit extrem de ascultată în România!

3. Clean Bandit feat. Jess Glynne – Rather Be

Nimeni nu știa cine cântă această piesă, însă era no. 1 pe Shazam în toată lumea, având ceva din “Call Me Maybe” a lui Carly Rae Jepsen, dar cu o tentă mai minimalistă și mai accesibilă, mai puțin pop. Poate unul dintre cele mai reușite trackuri ale anului, ce include un amestec deosebit de dance și instrumente clasice. PLAY!

4. John Legend – All Of Me

În fiecare an muzical există un singur track care rămâne în capul tuturor și e fredonat la nunți, în cluburi sau la orice restaurant din orice colț al lumii. Romanticul anului a fost John Legend cu versurile emoționante și sincere din “All Of Me”.

5. Sam Smith – Stay With Me

Dacă Adele ar fi lansat albumul acesta, așa cum era plănuit, succesul lui Sam Smith era incert. Însă a fost anul lui din multe puncte de vedere, mai ales cu această piesă.

6. Taylor Swift – Shake It Off

Una din cele mai hot producții pop ale anului 2014 vine tot de la geniul Max Martin și a rămas multora în cap săptămâni întregi. A adus ceva retro, ceva nou și ceva actual. Taylor Swift a preluat tronul muzicii pop cu piesa asta. Are saxofon și e foarte, foarte ușor de fredonat!

7. Pharrell  Williams – Happy

Piesa lui Pharrell a devenit un imn care te ridică de pe scaun și îți ridică moralul în același timp. A fost un imn al fericiților, al oamenilor care au creat filmulețe devenite virale cu ei zâmbind și dansând pe străzile din toată lumea.

8. Meghan Trainor – All About That Bass

Fie că ne place sau nu, 2014 a fost anul fundului în cultura pop. De la Kim Kardashian la Jennifer Lopez. Însă tonul a fost dat de simpatica plinuță, Meghan Trainor. Retro, prietenos, clasic și imposibil de uitat – shoo-wuap-wuap! În fiecare an există un imn al celor nepopulari, “All About That Bass” ne povestește despre imperfecțiune și despre cum să te iubești pe tine insuți.

9. Ariana Grande feat. Iggy Azalea – Problem

Promovarea Arianei Grande în 2014 a fost cel mai agresiv care s-a întamplat în muzica pop în ultimii ani. Deși MTV a anulat TRL de multi ani, aceștia au refăcut o ediție specială pentru ea, iar piesele ei au fost promovate în cadrul fiecărei ceremonii importante de decernare a premiilor muzicale. E extrem de talentată și de plăcută, așa că “Problem” nu avea cum să lipsească din listă.

10. Beyoncé feat. Nicki Minaj – Flawless (Remix)

Remixul “Flawless” ar trebui să primească, fără îndoială, un premiu anti-modestie.

 

Sursa – urban.ro

Related Posts